De beste deals voor vloerverwarmingen

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Doe het zelf, de vloerverwarming aanleggen

doe-het-zelf

Diegene die kiest voor het zelf aanleggen van vloerverwarming, moet rekening houden met de verschillen tussen elektrische en traditionele varianten.

Bovendien zal er vooraf een beslissing moeten worden genomen om te bepalen of de vloerverwarming als hoofdverwarming gaat dienen of als bijverwarming om voor extra comfort en warmte te zorgen.

Doe het zelf aanleg

De ruimte waarin het zal worden gelegd kan invloed hebben op de keuze van het type dat geschikt is voor de betreffende ruimte. In de badkamer wordt vaak gekozen voor elektrische verwarming. In de eerste plaats is de elektrische een stuk eenvoudiger aan te leggen en ten tweede zullen er minder voorbereidende werkzaamheden zijn. De elektrische is namelijk al geïnstalleerd op dunne matten en heeft als voordeel dat er niet altijd hak en breekwerk hoeft plaats te vinden omdat de matten eventueel over een bestaande tegelvloer of geëgaliseerde vloer heen gelegd kan worden. 

Tips over zelf monteren en aanleggen

Bij het zelf aanleggen van de verwarming die wordt aangesloten op de bestaande CV installatie zal dit meer werk met zich mee brengen dan het aanleggen van de elektrische. Hieronder zullen dan ook een aantal specifieke kenmerken van deze vorm worden besproken.

  • Bij dit soort worden de leidingen vaak in de vloer gelegd en zullen er dan ook ter voorbereiding sleuven gefreesd moeten worden. Hiervoor kan de doe het zelver gebruik maken van een speciale freesmachine die eventueel gehuurd kan worden, als men deze zelf niet in het bezit heeft.
  • Er zijn speciale bedrijven die zich onder meer richten op de mensen die zelf van plan zijn om vloerverwarming aan te leggen en waar de materialen dan ook afzonderlijk gekocht kunnen worden.
  • Bij de materialen die nodig zijn voor het aanleggen van een doe-het-zelf vloerverwarming kan men denken aan de vloerverwarmingverdeler, verwarmingsslang, draadstalnetten en isolatiefolie.
  • Bij het aanschaffen van de materialen bij een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is wordt een handleiding meegegeven en het is dan ook aan te raden om eerst de handleiding grondig door te nemen alvorens met de werkzaamheden aan te vangen.

Vloerverwarming leginstructie

Bekijk hieronder deze instructie video

Reactie toevoegen


© 2013 Allevloerverwarmingen.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe