De beste deals voor vloerverwarmingen

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Het infrezen van de vloerverwarming

Bij vloerverwarming kan er een onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende soorten en methoden van aanleg, waarbij er wel of niet gebruik moet worden gemaakt van infrezen.

Bij elektrische vloerverwarming op matten, hoeven er geen sleuven in de vloer te komen. Het infrezen kan in het geval van de traditionele vloerverwarming soms moeten plaatsvinden.

Manieren van stofvrij infrezen

Het infrezen kan stofvrij geschieden als er gebruik worden gemaakt van de diensten van een gespecialiseerd bedrijf. Dit is ideaal als de woning al bewoond wordt en men het liefst zo min mogelijk overlast wil. Het is ook mogelijk om het zelf te doen, maar dan is het van belang dat er voldoende kennis is. Er zijn handleidingen verkrijgbaar met handige tips om zelf aan de slag te gaan.

Aandachtspunten bij het infrezen

  • Als men geen ervaring heeft met het infrezen dan is het aan te raden om dit over te laten aan een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is.
  • Vaak wordt door het bedrijf een offerte uitgegeven en staan daarin de diensten omschreven met een bijbehorende prijsopgave. Het kan zijn dat het bedrijf geen zorg draagt voor het afvoeren van het puin en vuil, dus daar kan dan rekening mee gehouden worden.
  • Bij het zelf infrezen van de vloer is het handig om eventueel af te tekenen op de vloer waar de leidingen moeten komen te liggen.
  • Na het frezen kunnen de leidingen in de sleuven gelegd worden, maar voordat dit afgedekt wordt is het aan te raden om de leidingen vol te laten lopen met water, zodat deze gecontroleerd kunt worden en gekeken kan worden of ze dicht zijn.

Reactie toevoegen


© 2013 Allevloerverwarmingen.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe