De beste deals voor vloerverwarmingen

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


De keuze voor vloerverwarming

vloerverwarming

Iets wat we meer en meer zien tegenwoordig is vloerverwarming. Als hoofdverwarming heeft deze dan ook als voordeel dat er geen radiatoren aan de wanden bevestigd hoeven worden.

Dit is natuurlijk erg praktisch en het werkt ook nog eens ruimtebesparend.   

Traditionele en elektrische variant

Er zijn twee soorten te onderscheiden, de traditionele en de elektrische. Wel is het zo dat het vaak wordt gecombineerd met radiatoren en dus als bijverwarming wordt gebruikt. Of je nu tapijt hebt of een houten vloer, eigenlijk is voor alle soorten vloeren geschikt.

Traditionele vloerverwarming

Bij de traditionele vorm wordt de vloerverwarming aangesloten op de bestaande CV. Hiervoor wordt een speciale regeleenheid gebruikt. Deze regeleenheid zorgt ervoor dat er water van de CV door een kunststof leiding onder de vloer stroomt. De vloer fungeert dan dus als radiator. Deze manier van verwarmen zorgt voor een goede spreiding van de warmte. Ook is deze verwarming een zuinige manier van stoken.

Elektrische vloerverwarming

Bij elektrische varianten is er geen aansluiting op het centrale systeem. Deze vorm zit op speciale, dunne matten. Dit zorgt er tevens voor dat deze veel gemakkelijker te plaatsen is dan traditionele. Hiervoor zullen namelijk gleuven in de vloer gemaakt moeten worden. Elektrische is met name geschikt voor badkamers. Voor grote woonkamers is het minder geschikt.

Voor- en nadelen

Er zitten voordelen aan, maar ook nadelen, zowel bij traditionele als bij elektrische vloerverwarming. Een groot voordeel is toch wel het zuinige verbruik. Een nadeel kan zijn dat je moet bij verwarmen door middel van radiatoren. Het voordeel is dat vrijwel voor elke vloer geschikt is. Wel zullen er bij traditionele gleuven gemaakt moeten worden om de vloerverwarming aan te leggen. Bij elektrische is dit niet nodig, maar deze is echter weer minder geschikt voor grotere ruimtes. Het heeft verder nog als nadeel dat het langzaam opwarmt en ook langzaam weer afkoelt. Voordeel van elektrische is dat je de temperatuur van de vloer zelf kunt regelen. Bij traditionele gaat dit door middel van de centrale verwarming, die het water naar de vloer pompt.

Aanleg en onderhoud

Het zal duidelijk zijn dat het aanleggen van een elektrische uitvoering een stuk eenvoudiger is dan het aanleggen van de traditionele. Je kunt er dan ook beter voor kiezen om de verwarming in dat geval door een bedrijf aan te laten leggen. Zij hebben vaak ruime ervaring en deskundigheid op dit gebied en zullen deze klus eenvoudig klaren. Vanzelfsprekend zitten hier kosten aan verbonden. Bedrijven die vloerverwarming verkopen geven meestal een lange garantie. Het is zeer aan te bevelen om voor de aanschaf van vloerverwarming verschillende offertes op te vragen en die goed te vergelijken.

Reactie toevoegen


© 2013 Allevloerverwarmingen.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe