De beste deals voor vloerverwarmingen

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Laminaat

laminaat

De combinatie van vloerverwarming met laminaat behoort ook tot de mogelijkheden als er bij het aanleggen tenminste rekening wordt gehouden met een aantal zaken.

Laminaat voelt als vloer minder koud aan dan bijvoorbeeld een stenen vloer en minder warm dan een tapijtvloer. Om wat extra comfort te creëren kan de vloerverwarming dan ook zeker een optie zijn. Het is wel van belang dat er bij deze keuze vooraf rekening wordt gehouden met het gegeven dat er vloerverwarming onder komt te liggen. Niet alle vloeren zijn namelijk gelijk en het soort laminaat kan dan ook van invloed zijn op de vloerverwarming.

Vloerverwarming onder laminaat

Normaal gesproken kan deze als hoofdverwarming of als bijverwarming gebruikt worden, maar om diverse redenen is het niet altijd aan te raden om bij de combinatie deze als hoofdverwarming te gebruiken. Een van de redenen waarom de verwarming niet geschikt is als hoofdverwarming, is dat er bij een laminaatvloer sprake is van een isolerende werking, waardoor er onvoldoende warmte wordt vrijgegeven om als hoofdverwarming in een ruimte te kunnen dienst doen. Het is dan ook raadzaam om bij verwarming onder laminaat te kiezen voor de vorm van bijverwarming.

Aandachtspunten bij laminaat

  • Er moet rekening worden gehouden met een zeer gelijkmatige temperatuur omdat laminaat onder invloed van sterk wisselende temperaturen kan uitzetten en inkrimpen. Dit kan tot gevolg hebben dat er grote naden ontstaan maar ook kromtrekking.
  • Een ander typisch kenmerk dat van toepassing is, is dat er sprake is van een zeer isolerende werking.
  • Het hangt van het soort af op welke manier de verwarming het beste aangelegd kan worden en het is dan ook aan te raden om informatie in te winnen betreffende het soort laminaat en de mogelijkheden met betrekking tot toepassing van de verwarming.
  • Voor het leggen geldt dat dit zowel zwevend als verlijmd kan geschieden, waarbij de toepassing van de verwarming anders zal geschieden.

Quickheat onder laminaat

Reactie toevoegen


© 2013 Allevloerverwarmingen.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe