De beste deals voor vloerverwarmingen

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


De pomp van de vloerverwarming

De pomp van de vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Hier vindt u een overzicht van de complete werking van de pomp. 

De werking van de pomp

Om meer inzicht te geven in de werking van de pomp zullen de specifieke kenmerken hieronder nader worden toegelicht, zodat er een duidelijk beeld ontstaat.

  • Een van de specifieke kenmerken van de pomp is dat hij de functie heeft van het pompen van het water door het vloerverwarmingsysteem.
  • Een ander kenmerk is dat er een verdeler bij te vinden is, die het verwarmde water weer kan verspreiden over meerdere groepen.
  • Als er namelijk sprake is van vloerverwarming die is aangesloten op het CV systeem dan zal er om de zoveel meter een nieuwe groep gecreëerd moeten worden, want na een bepaalde afstand door de vloerverwarming slang zal de temperatuur van het water in de leidingen dalen.
  • Door gebruik te maken van een verdeler is het ook mogelijk om verschillende groepen een andere temperatuur van het water te geven.
  • De pomp in combinatie met de verdeler kan dus zo gebruikt worden dat er in de woonkamer een hogere temperatuur wordt bereikt dan bijvoorbeeld in de keuken.

Reactie toevoegen


© 2013 Allevloerverwarmingen.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe