De beste deals voor vloerverwarmingen

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


De slang van de vloerverwarming

slang

Er zijn meerdere typen vloerverwarming die elk hun eigen kenmerken en eigenschappen hebben. Eén van de typen is de bekende traditionele waarvan de leidingen uiteindelijk worden aangesloten op het al bestaande systeem van centrale verwarming, waarbij de CV-ketel een belangrijke rol speelt. Bij deze manier van vloerverwarming is de kwaliteit van de slang waar het water doorheen wordt getransporteerd van groot belang.

Functie en kwaliteit van de slang

In het bestaande centrale verwarming systeem wordt het door de CV-ketel verwarmde water door de koperen leidingen vervoerd naar de radiatoren die van staal zijn gemaakt. Het is begrijpelijk dat de leidingen en de radiatoren tegen het verwarmde water bestand zijn. Met betrekking tot de slang die voor de vloerverwarming gebruikt wordt, geldt dat deze niet van koper is gemaakt of van staal, maar van een ander materiaal zoals kunststof.

De kunststof slang moet van een gedegen kwaliteit zijn om goed te kunnen functioneren. Er zijn meerdere typen voor de vloerverwarming te onderscheiden, zodat het belangrijk is om op een aantal kenmerken te letten bij het aanschaffen.

Specifieke kenmerken van de slang

  • Een van de specifieke kenmerken waarmee rekening kan worden gehouden met betrekking tot de slang is dat deze diffuus dicht moet zijn.
  • Het diffuus dicht zijn van de slang betekent dat hij water- en zuurstofdicht is.
  • Als de slang van de vloerverwarming niet diffuus dicht is, dan heeft dit tot gevolg dat er zuurstof in kan komen met als gevolg dat er afzetting en corrosie ontstaat.
  • Als er corrosie of afzetting ontstaat, dan kan dit op lange termijn tot gevolg hebben dat hij dicht komt te zitten en de vloerverwarming dus niet meer optimaal functioneert.
  • Een ander specifiek kenmerk is de dikte van de slang. Hiervoor geldt dat hoe dunner hij is, hoe minder goed het water circuleert. Er kan dus beter worden gekozen voor een dikkere dan voor een dunne uitvoering.

Reactie toevoegen


© 2013 Allevloerverwarmingen.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe